“A különböző Mod Podge típusok között mi a különbség?”

Minden Mod Podge megegyezik abban, hogy mindegyik tud ragasztani, lezárni, lakkozni. A Mod Podge egy igen erős ragasztó, könnyen megfog kartont, fát, szinte bármit. Tökéletes védelmet biztosít a kezelt felületnek, nedves ronggyal tisztíthatóvá teszi. és nem utolsó sorban a kívánt csillogást biztosítja a kész műnek. ebben minden típus egyforma. És most a különbségek:

Eredeti Mod PodgeEbben a kategóriában 2 termék van: Fényes és Matt. Több, mint 45 éve, mikor kifejlesztették a Mod Podge-ot, ezzel a két változattal jelentek meg. A kettő között csak a végső csillogás a különbség.  
Felhasználás:
mindenféle kézműveskedéshez alkalmas, szinte minden felületre. Ezek a legáltalánosabb Mod Podge-ok. 

 

A fejlesztők később úgy gondolták, hogy ideje előállni speciális változatokkal, speciális igények kielégítésére. Megtartották a két eredeti típust, de fejlesztettek csomó másikat is. Így egyes esetekben átfedések is vannak, de ez nem zavar senkit. .-)

Antique Mod Podge: Sokan szeretik, ha alkotásuk kicsit antiknak, kicsit vintage-nek néz ki. Ezt elvileg akril festék segítségével is el lehet érni, de ahhoz gyakorlat kell. Antique Mod Podge lehetővé teszi, hogy ezt a koros kinézetet érd el, simán azzal, hogy felkened. Egy kicsi barna árnyalatot kölcsönöz a felületnek. Matt változatban kapható.

Eredmény: Matt felület enyhe barna árnyalatban, amitől a kész mű családi ereklye kinézetet kap. plusz idő és energia ráfordítása nélkül antikolhatod a felületet. 

Dishwasher Safe Mod Podge: Közkívánatra fejlesztették ki a mosogatógép álló változatot. Ugyan úgy működik, mint a klasszikus változat, de az ezzel a típussal készült tárgyakat a mosogatógép felső fiókjában már elmoshatod. Továbbra sem kéne, hogy az ételeddel vagy a száddal érintkezzen, de lehetőséget kínál olyan tárgyak díszítésére, amit később el akarsz mosni. (pl. bögre, tányér stb.) Fényes változata létezik.  

Eredmény: papírral és textillel is díszíthetsz olyan tárgyakat, amit később el akarsz majd mosni. 

Fabric Mod Podge: Mivel nem csak fára és papírra szeretnek alkotni az emberek, itt a textil Mod Podge. Ezzel a változattal textilre és textillel is tudsz dekupázsolni. Tehát lehetővé teszi, hogy textilre vigyél fel különböző mintákat és azt is, hogy textil mintákat vigyél fel más felületekre. Ha textillel szeretnél dolgozni, akkor csak kend le a mintát, várd meg, hogy megszáradjon, és utána vágd ki a motívumot. Így nem fog a textil fesleni, könnyedén dolgozhatsz vele tovább. Ha textilt ragasztasz textilre vele, akkor még mosásálló is.

Eredmény: Használd textilek rögzítésére mindenféle felületre, vagy mindenféle díszítés rögzítésére textilre.

Furniture Mod Podge: Hasonló, mint a kemény lakk, de kifejezetten bútorokhoz tervezték. Ezért is kizárólag 473 ml-es kiszerelésben elérhető, hiszen valószínűleg több kell belőle, mint a szokásos 236ml-es kiszerelés. Fényes, matt és selyemfényű változata létezik

Result: Bútorok védelmére tökéletes. Ha újrafested bútoraidat, használt ezt a válozatot, hogy megvédd a felületet. 

Glow-in-the-Dark Mod Podgeha szeretnéd, hogy a sötétben világítson a kész mű, ez kell neked. Több réteget is fel kell kenni, hogy valóban látványos legyen a világítás. Nagyon jó gyerekszobába és bármire, aminek jót tesz az esti derengés.


Eredmény: nappal nem látszik különbség a szokásos lakkoktól, de ha lekapcsolod este a villanyt, máris látod a fényét. Ahhoz, hogy világítson, fel kell töltődnie fénnyel.

Hard Coat Mod PodgeEz a legkeményebb felületet adó változat. Arra fejlesztették ki, hogy az igénybevett felületeket is megvédja, ne karcolódjon. Selyemfényű.

Eredmény: Bútorokhoz és használati tárgyakhoz tökéletes. A legtartósabb Mod Podge. 

Outdoor Mod PodgeKültéri tárgyak díszítésére alkalmas ragasztólakk. Megvédi a kész művet a nedvességtől és a környezeti hatásoktól. Agyag cserepek díszítéséhez is használható.


Eredmény: Egyszerű: ha valamit díszíteni szeretnél, amit kültérre szánsz, használd ezt. Több rétegben jobban vég. Igazán erős védelemhez érdemes kültéri lakkot is használni.